Geef Aandacht aan je bodem!

Kalk helpt je om de pH-waarde van de bodem weer op peil te brengen. Bovendien zorgt kalk ervoor dat voedingselementen makkelijker worden opgenomen door het gewas. Aangezien het rijk is aan Calcium zorgt het voor een betere bodemvruchtbaarheid!

BORGAKAL  

ZBW 53 MGO 7% (vochtig) (LOS)

Dit is een mengproduct van gemalen dolomietsteen en gemalen kalksteen/mergel/wit krijt om tot een verhouding CaCO3 74% en MgCO3 15% te komen. Deze kalk heeft een zuurbindende waarde van 53 en bevat 7% MgO.

Borgakal hebben we steeds op voorraad en kan gestrooid worden met onze kalkstrooier die we verhuren. Deze kan ook met volle vracht geleverd worden ter plaatse. 

1000-2000kg/ha

DUWAGRAN 

MAGNESIUMKALK ZG

Gekorrelde magnesiumkalk die de bodemstructuur verbetert. Deze kalk heeft een zuurbindende waarde van 55 en bevat 19% MgO. Ook verkrijgbaar in bigbags. 

10-20 kg/100m²

DOLOKORN ZBW 53 MGO 15% BB

Natuurlijk droog product verkregen door het drogen, malen en granuleren van dolomiet met als essentieel bestanddeel calciumcarbonaat en magnesium. Verbetert niet alleen de bodemstructuur, maar zorgt dankzij een verhoogd magnesiumgehalte ook voor een extra groen grasland.

 

 

GIPS BB

Wanneer je pH ideaal is, maar je toch Calcium en Zwavel wil bijgeven aan de bodem kan je kiezen voor onze Gips. Dit is een gekorrelde calciumsulfaat. 

35% zwaveltrioxide

45% Calciumoxide

PERLKA KALKCYANAMIDE KORREL

Heeft een gelijkmatige en langdurige werking van stikstof, die minder gevoelig is aan uitspoeling. Verbetert de zuurtegraad (pH) Verminderde onkruiddruk en verjaagt ondergrondse belagers. Verkrijgbaar in zakgoed en bigbags.

200-250kg/ha

 

 

Kom langs voor het analyseren van je bodemstalen en een gepast kalkadvies.